Lasse Salakari 2019-01-21T15:51:37+00:00

Project Description

Lasse Salakari

ARMY MEMBER

Kuka olet, mistä tulet ja miten olet ajatutunut aikoinaan lajin pariin?
Mun nimi on Lasse Salakari. Oon kotoisin Pirkkalasta, nyt asunut kolme vuotta Kittilässä Levillä, Marian ja 10.10.2018 syntyneen pojan kanssa. Aloitin kiteilyn 2000, kun hyvä frendi houkutteli messiin. Siinä meni 5 vuotta leijan kanssa, ja jossain vaiheessa tuli kokeiltua wakea Piipon Timon Suomen ensimmäisessä kakstolppasessa, oisko ollu 2011. Sen jälkeen tuli käytyä pari kertaa kaudessa wakella. 2014 mentiin ensimmäisen kerran Ukkohallan isolle kaapelille juhannukseksi. Oli +8 lämmintä, tuuli pirusti eikä vesikään tainnut olla juurikaan sen lämpimämpää. Enemmän istuin rantasaunassa märkkäri päällä kun olin vedessä, mutta sillon ihastuttiin paikkaan, ja innostuttiin myös kovasti lajista.

  • Lauta: 2019 Terrain 152

  • Bootsit: Shredtown

  • Stance: Regular
  • Lempispotti Suomessa: Ukkohalla

  • Lempispotti ulkomailla: CWC?

LASSE SALAKARI

Sponsorit?
Slingshot Finland, Caamos

Oot Slingshotin Suomen waketiimin vanhin ukko, 36 tulee mittariin kesällä. Mikä meininki, meinaatko eläköityä pikkuhiljaa?
En todellakaan. Aloitin lajin käytännössä 31-vuotiaana ja ainakin omasta mielestäni olen kehittynyt kausi kaudelta aika paljon. Lähtökohtahan oli ihan nolla. Ekan kauden opettelin suunnilleen fronttiykköstä. Oon keskittynyt oikeestaan pelkästään reileihin, koska oon luullut et mun motoriikalla on mahdotonta oppia hyppimään hyppyristä. Viime kaudella yllätin ittenikin oppimalla mm. bs540 back to backina. Sain siitä ihan hulluna kiksejä, ja ens kaudella aion opetella ainakin muutaman seiskan.

Mikäs sun lempispotti on täällä Suomessa?
Kyllä ukkohalla on ihan päällikkömesta. Se alkaa olemaan ihan maailman luokan mesta, ja iso kiitos siitä kuuluu Teemu Muhoselle!

Oot myös vanhemmalla iällä innostunut snoukkaamaan, uskotko että snoukkaamisesta on apua tässä lajissa?
Todellakin on. Itseasiassa mulla tulee nykyisin ainakin tuplasti enemmän päiviä snoukalla kun wakella ihan vaan johtuen siitä, että asutaan Kittilässä. Kahdella edellisellä kaudella tullut yhteensä 260 laskupäivää snoukalla. Yleensä opettelen wakella temput ensin kesällä, koska se on huomattavasti helpompaa, ja sitten kun niitä on tarpeeksi toistanut niin menee yllättävän nopeesti myös snoukalla. Aion kyllä bygata kaapelin myös Kittilään, että pääsee tulevaisuudessa jatkamaan kautta syksyllä.

Mikä lajissa viehättää?
Lajin parissa on samanhenkisiä ja lunkeja tyyppejä, joiden kanssa on todella mukava harrastaa sekä viettää aikaa. Pidän kaikkia lautalajeja (surf, wake, skate, snoukka…) enemmän taiteena, ja keinona ilmaista itseään, kuin urheiluna. Positiiviset fyysiset vaikutukset saa sit kaupan päälle. Opettajana tykkään myös koutsata muita, ja saan siitä kiksejä kun muut onnistuu.

Millä laudalla ajat ja miksi?
Terrain on mun valinta; sen ajotuntuma on lähimpänä lumilautaa. Lauta on aika löysä, ei channeleita; erityisen hyvä reileissä, mutta toimii myös hyppyreissä ja airtrikeissä.

Monta kertaa viikossa treenaat ja mitä?
Lasken ja wakeilen. Syksyllä yleensä enduropyöräilyä ja skeittii jonkun verran. Kämpillä nyin leukoja aina välillä talvella, että jaksaa kesällä roikkua narun perässä.

Kuinka korkeella sun tavoiterima on tällä hetkellä?
Jaa’a. Vaikee sanoa. Koitan lähinnä pitää hauskaa, mutta onhan se myös niin, että harrastamisen hauskimpia hetkiä on ne hetket, kun oppii uutta ja uskaltaa ylittää itsensä.

Back to Army!