KITEKOULU 2017-02-09T00:57:41+00:00

INFO

Rakkaalla lajilla on monta nimeä; kiteboarding, kiteily, snowkite, kitesurffaus, leijahiihto. Lajia voit harrastaa Suomessa ympäri vuoden. Talvella käytetään suksia, lumilautaa sekä luistimia ja kesällä välineenä toimii vesilauta. Laji on todella monipuolinen, näin se sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai fyysiseen kuntoon katsomatta.

Leija toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi lentokoneen siipi, aiheuttaa nostetta, näin myös kevyellä tuulella harrastaminen on mahdollista. Leijalla pystyy ajamaan myötä-, sivu-, sekä yllättävän jyrkästi jopa vastatuuleen, näin laji tarjoaa loistavan mahdollisuuden harrastaa retkeilyä vaikkapa tunturissa leijan avulla.

Extreme- henkisille ihmisille löytyy lajista varmasti haastetta. Pääset tuntemaan, miltä tuntuu hypätä hallitusti leijan nostamana huimiin korkeuksiin sekä tekemään erinäisiä temppuja, joihin pääset sitten kokemuksen karttuessa itse tutustumaan.

Missä kiteilyä voi harrastaa?

Harrastuspaikkoja löytyy rajattomasti. Et tarvitse rinnettä, hissilippuja, saati hissijonossa odottelua. Käytännössä jokaisen lähin harrastuspaikka on lähempänä kuin lähin laskettelurinne. Voit päättää itse, mihin haluat mennä.

Yleisimmät harrastuspaikat sijaitsevat talvella meren/järven jäällä, pellolla tai vaikka tunturissa. Vastaavasti kesällä tarvitset vain vettä ympärillesi. Lähes jokaisen kaupungin ja kylän läheltä löytyy loistavia harrastuspaikkoja. Kunhan vain tuuli pääsee puhaltamaan, muuta et tarvitse.

Millaisia välineitä kiteilyyn tarvitaan?

Kiteilyyn tarvitset leijan, puomin naruineen, kiteilyyn tarkoitetun trapetsin sekä laskuvälineen (sukset tai lumilauta).

Leijatyyppejä on puolestaan kahdenlaisia; patjaleijoja sekä pumpattavia leijoja. Patjaleijat soveltuvat parhaiten talviharrastukseen, kun taas pumpattavat leijat soveltuvat parhaiten ympärivuotiseen harrastukseen. Kummaltakin leijalta löytyy omat käyttäjäkuntansa.

Kypärä on kiteilijän tärkein suojavaruste, niin kesällä kuin talvella. Talvella suositellaan myös käytettävän kyynär-, ja polvisuojia sekä selkäpanssaria.


Kurssit

Starkko Oy kurssittaa pääasiassa länsirannikolla. Leijahiihto on laji, jonka harrastaminen kannattaa ehdottomasti aloittaa kurssilla. Osallistumalla kurssille, sinun ei tarvitse opetella lajia kantapään kautta, vaan opetamme lajin perusteet sinulle turvallisesti. Kerromme välineistä, sekä turvallisista harrastusolosuhteista. Näin vältyt turhilta riskeiltä ja saat tietoa askarruttavista asioista lajin parissa.

Kurssille tarvitset ainoastaan mukaan oman lumilaudan/sukset. Muuten kurssitus tapahtuu kouluttajan välineillä. Näin säästyt siltä, että ostaisit alussa sinulle sopimattoman leijan ja

epätietoisuudessa saattaisit hajottaa leijasi tai pahimmassa tapauksessa itsesi. Kurssin lopuksi tiedät varmasti, mikä leijatyyppi sinulle sopii parhaiten. Kurssin alussa käymme läpi teorian ja tutustumme välineisiin, jonka jälkeen päästäänkin jo jäälle harjoittelemaan.

Tämä harrastus vaatii tuulta, joten ilmoittauduttuasi kurssille, voit alkaa seuraamaan tuuliennusteita, tähyilemään puiden latvoja, sekä liehuvia lippuja. Sopivalla tuulella, otamme sinuun yhteyttä.

Kursseista lisätietoja antaa:
Jarkko Sjöblom  / +35840 481 9594  / starkko@starkko.fi