Maria Similä 2019-01-21T13:41:55+00:00

Project Description

Maria Similä

ARMY MEMBER

Kuka olet, mistä tulet ja miten olet ajatunut aikoinaan lajin pariin?
Moi, olen Maria Similä. Olen kotoisin Espoosta. Oulussa asuin 6 vuotta opiskellessani ja sen jälkeen asuinpaikkani ei ole oikein vakinaistunut. Hangossa, Muoniossa, Turussa sekä paljon myös maailmalla. Ensimmäisen kerran ikinä näin leijalautailua Kreikassa 2006 perhelomalla, ja muistan istuneeni koko päivän pienellä kivellä katsellen haltioituneena leijoja.. tätä ennen en edes tiennyt lajin olemassaoloa. Samana kesänä tutustuin yhteen kaveriin, joka harrasti lajia ja olin superinnoissani! Hän auttoi minua ostamaan omat kamat ja menemään Kolmosen Karrin kurssille.

Sponsorit?
Slinghot Finland on ensimmäinen laatuaan. 😀

Mikäs sun lempispotti on täällä Suomessa, entä ulkomailla?
Helsingissä Larun pikkuflätti on kyllä helmi. Hangon Siikretti on kans tosi hyvä, jos siellä sais vaan olla kesälläkin!

  • Lauta: 2019 Contrast

  • Bootsit: Shredtown

  • Lempispotti Suomessa: Ukkohalla

MARIA SIMILÄ

Olette Lassen kanssa molemmat Slingshotin Suomen tiimissä, mitkä fiilikset?
Oon niin fiiliksissä! Slingshot on ollut jo pitkään lempimerkkini niin leija-kuin wakelautailussakin. Voiko mitään parempaa enää kuvitellakaan kun että sais lempimerkin sponsoriksi, ja vielä molemmille! Tää on tosi kova.

Kummalle sydän sykkii tällä hetkellä enemmän, kiteilylle vai wakelle, miksi?
Hmm..tää on paha. Just tulin Brasiliasta takaisin Suomeen, ja onhan se niin siistiä, kun oppii uutta maailman parhailla spoteilla auringosta ja laguunien flättivesistä nauttien. Leijalautailussa koen olevani enemmän osana luontoa, ja sen vuoksi rakastankin sitä lajia. Tuuli tuo oman haastavuutensa lajiin, se kun on mitä milloinkin luontoäiti antaa. Wakessa on ehkä vähän alkuhuumaa nyt, koen kehittyväni siinä paljon nopeammin, koska joka päivä se kaapeli vaan pyörii! Ja samalla nopeudella vielä.

Bootsit vai strapit, miten sä näät tän asian?
Vaihdoin sträpeistä buutseihin tän vuoden toukokuussa. Tykkään todella ajaa buutseilla, voi rauhassa popata kunnolla eikä tarvi miettiä, et lähteekö lauta jaloista..eikä mene aikaa laudan hakemiseen pannujen jälkeen. Toisaalta buutseilla tulee välillä aika kovia slämejä, varsinki jos opettelee jotain täysin uutta. Siksi aion nyt hommata myös sträpit uusien temppujen harjoitteluun, buutseilla voi sit vetää isommin niitä temppuja mitä oppii.

Millä leijalla ajat ja miksi?
RPM:llä olen ajanut nyt kohta 3 vuotta, ja edelleen se vain on mulle se paras leija. Sopivasti depoweria ja uskomattoman hyvä poppi. Leijat ja narut on lisäksi todella kestäviä.

Millä laudalla ajat ja miksi?
Viime kesän ajoin wakea Whipillä ja RADin buutseilla. Sain alkukaudesta testata Whippiä kaverilta ja ihastuin heti laudan tuntumaan ja poppiin ja ostin itselle sen ensimmäiseksi wakelaudakseni.
Leijalautana minulla on Slingshotin Asylum pienillä evillä ja Shredtownin buutsit, tosi toimiva setti.

Onko joku sessio jäänyt erityisesti sun mieleen?
Tanskassa 2010, kun pojat seisoi vyötäröä myöten vedessä opettamassa mulle unhookkia, ja onnistuin ekoja kertoja ikinä tekemään raleyn.

Monta kertaa viikossa treenaat ja mitä?
Hmm, se vaihtelee tosi paljon, riippuen aina missä olen milloinkin. Välillä viikot täyttyy lautalajeista ja välillä taas aivan muista lajeista. Lasse on hurahtanut skeittaukseen totaalisesti, joten itelläkin on tullut skeitattua nyt enemmän. Sitten on capoeiraa, uimahallia ja salia, juoksua, lentopalloa. Mitä näitä nyt on. Hiihtämisestä tykkään tosi paljon!

Maria Similä

Stance? Vai meneekö temput kumpaanki suuntaan?
Olen selvä goofy obstaakkeleissa, mutta airtrikeissä kaapelissa tai leijalla jaloilla ei ole niinkään väliä. Nykyään koen käsillä olevan enemmän merkitystä, vasen käsi on paljon heikompi kuin oikea.

Wakestyle vai Freestyle?
Viimeiset pari vuotta olen ollut innostunut vain unhookkijutuista, mutta nyt Brasiliassa heräsi taas into isoihin koukkuhyppyihin ja oli niin hauskaa kokeilla erilaisia gräbejä jne. kovalla tuulella! Tosi paljon siis riippuen olosuhteista. Tasaisella sopivalla tuulella ei ole mitään siistimpää kuin harjotella uusia unhookkitemppuja.

Mitä odotat wakelta tulevaisuudessa?
En malta odottaa seuraavaa wakekautta, että pääsen taas päivästä toiseen pyöriin kaapelissa. Rakastan erilaisia obstaakkeleita ja niihin en ikinä kyllästy! Toivon että pääsen matkustelemaan paljon eri kaapeliparkkeihin maailmalla, koska siellä näyttää olevan niin siistejä häkkyröitä.

Mitä odotat kiteltä tulevaisuudessa?
Haluaisin oppia ajamaan kunnolla aaltoa leijalla sekä olisko siistimpää kun saada kunnon reili, jota vois vetää leijalla. Ja tietenkin matkustella uusiin maihin leijalautailemaan!

Back to Army!