Mathias Granfors 2019-02-05T15:08:24+00:00

Project Description

Jussa Loueniva

ARMY MEMBER

Kuka olet, mistä tulet ja miten olet ajatutunut aikoinaan lajin pariin?
Olen Mathias Granfors Vaasasta. Ajauduin lajiin vuonna 2003 talvella, kun lumilautailu täällä Vaasan pikkukeskuksessa ei oikein enää napannut niin piti keksiä jotain uutta. Olin nähnyt kun Kake, Timppa, Tapsa ja jotkut muut veti  kaupungin edessä jäällä ja se näytti makeelta. Piti heti päästä testaamaan. Hommattiin sitten appiukon kaa pari Ocean rodeon broncoa ja siitä se sitten lähti liikkeelle. Seuraavana kesänä mentiin sitten Karri Kolmosen kurssille Storsandiiin ja huomasin, että kesällähän se on vielä siistimpää.

Sponsorit?
Slingshot Finland, Asenne Surf, Spektrum Eyewear ja Funster

Mikä sun salaisuus on, että sulla on yks makeimmista ajotyyleistä Suomessa?
Ai onko? 🙂 No voisin kuvitella, että se johtuu mun lumilautailutaustasta. Olen aina ollut sitä mieltä, että esim. iso methodi tai bounattu indykolmonen on paljon hienomman näköinen kun joku spin to win räpellys.

  • Leija: Fuel/Turbine/SST

  • Lauta: Refraction

  • Lempispotti Suomessa: Lohtaja/Pallas

MATHIAS GRANFORS

Mikäs sun lempi spotti on täällä Suomessa?
Täytyy kyllä sanoa Lohtaja. Sinne sopii niin monet eri tuulensuunnat. Sieltä löytyy flättiä, aaltoa ja kaikkea muutakin kivaa. Ja ennenkaikkea ei ole ruuhkaa. Yöpyminen siellä Ohtakarilla on rauhallista ja rentouttavaa. Kiitos Jakelle, että saan yöpyä sun ”kiimaliiterissä”. Talvella se on Pallas.

Mikä lajissa viehättää vuosi toisensa jälkeen?
Varmaan sen monipuolisuus. Ei ikinä tiedä mitä odottaa kun meet mestoille.

Millä leijalla ajat ja miksi?
Ajan Slingshotin Fuelilla koska se on kaikkien leijojen äiti! Pomminvarma leija. Kun laittaa Fuelin taivaalle niin tietää just mitä saa. Yleensä turpiin:) Sitten löytyy myös Turbine17m2 lightwind päiville.

Shortsit märkkärin päällä vai ilman? Oon huomannu että ajat sekä että. Onko sulla joku kriisi menossa?
Taitaa olla kyllä joku kriisi kieltämättä. On aina ollut vähän ”alaston” olo ilman shortseja, mutta unohdin ne kerran himaan ja huomasin että kyllä ”munasillaan” voi olla ihan mukava ajaa, niin nyt menee vähän fiilispohjalla.

Millä laudalla ajat ja miksi?
Olin kauan etsinyt sellaista lautaa, joka sopis bootsien kanssa hyvin, mutta tuntuu silti kitelaudalta eli ei niin puhdas wakeboard. Nyt olen pari kesää ajanut Slingyn Asylumilla ja se on kyllä yyberhyvä lauta.

Wakestyle vai Freestyle?
WAKE!

Onko joku sessio jäänyt erityisesti sun mieleen?
Yksi joka jäi viime kesästä mieleen oli kun oltiin Jaken kanssa Lohtajalla ja sai ajaa pelkillä shortseilla. Harvinaista herkkua täällä Suomessa. Vesi oli kun linnunmaitoa. Muuten kaikki ne sessarit kun kaikki hyvät frendit ovat paikalla. Meillä on sikahyvä porukka ja aina hyvä tsemppi päällä. Sen takia jaksaa yrittää joskus jotain uuttakin. Toinen tapahtuma, joka on jäänyt mieleen, oli eka Pallasreissu. Oli aivan huikee fiilis päästä vetää siellä ympäri tuntskaa täydellisissä olosuhteissa. Tuli sellainen vapaudentunne, kun ei tarvinut miettiä, että miten tän laskun jälkeen pääsee takas hissille.

Monta kertaa viikossa treenaat ja mitä?
Urheilen kyllä aika usein. Ehkä joku 4-5 kertaa viikossa. Nyt talvella pelaan jääkiekkoa ja sählyä. Kesällä sitten tulee vedettyä maastopyörällä jonkinverran. Pelaan myös jalkapalloa.

Mites sulla meni viimeiset Slingshot Beach Partyt Lohtajalla?
Kiitos kysymästä! Ne meni oikein hyvin. Päästiin leijalautailemaan parina päivänä ja sen lisäksi ehdittiin käydä Ukkohallassa välillä vetääs kaapelia. Iltabileissä rupes vähän väsyttää sitten kaiken tämän urheilemisen jälkeen niin menin Jerman vaunuun ”huilaamaan”. Kivat kemut oli. Siellä taisi olla rannalla joku discokin:) Toivottavasti järjestetään taas tulevana kesänä!

Mitä odotat lajin tuovan sulle ajatellen tulevaisuutta?
Toivottavasti saan olla ehjänä, että pystyy jatkaa tätä harrastusta vielä kauan. Kun katsoo Kaken menoa, niin ei pitäisi tulla ainakaan iän puolesta mitään rajaa eteen vielä hetkeen. Sekin olisi mahtavaa, jos omat lapset innostuisi joskus leijalautailemaan.

Back to Army!