Miko Ratavaara 2019-02-01T21:51:06+00:00

Project Description

ARMY MEMBER


Kuka olet ja mistä tulet?
Ratavaaran Miko Suomen Kurikasta. Huolimatta järkkymättömästä rakkaudesta Etelä-Pohjanmaan lakeuksia ja synnyinseutua kohtaan, saan nykyään asua onnellisesti vähintäänkin saakelin siistissä paikassa, eli Lapissa ja Rollossa.

  • Lauta: 2019 Solo & 2019 Windsor

  • Siteet: Shredtown

  • Lempispotti Suomessa: Ukkohalla

  • Lempispotti ulkomailla: CWC ja Hip-Notics

MIKO RATAVAARA

Sponsorit? 

Slingshot Finland – Iso kiitos Jarkolle että huukkasit meikän tiimiin! Kasa hyviä ystäviä ja päällikkökamppeita!
SweetSpot.fi -nettikauppa – Mies kaupan takana on Henri Heiskanen, jeesannut mua about aina, todella kiitollinen!
Asenne – Suurinpiirtein siistein brändi mitä Suomesta löytyy, niin tuotteiltaan kuin ajatusmaailmaaltaankin. Ville Rinta & co. kunnon boss-ukkoja Härmästä!
Lisäksi pakko nostaa vielä hattu Timo Piipolle – Ajanut Suomen wakeskeneä pystyyn hartiapankista, auttanut mua ja montaa muutakin tosi paljon vuosien varrella.

Muistan kun back in the days paukuit kaapeleille, olit uusi kasvo skenessä täynnä intoa ja yritystä, nyt kun ajattelet aikaa lajin parissa, mitä se on sinulle antanut?

Kaikkihan alkoi Kurikassa vesihiihdon kautta, kun kasa paikallisia nuoria Junttilan Sepon koutsaamana alkoi harrastaa sitä. Lumilautailuharrastuksen takia Wake alkoikin aika äkkiä kiinnostaa ja ensimmäinen HydroSlide -lauta ostettiin porukalla Clasulta. Wakesta innostuttiin heti todella isosti, ja lopullinen niitti oli samaisella vesihiihtoporukalla tehty matka Ukkohallaan, vuosi taisi olla 2009.

Kaapeliwakesta tulikin sitten nopeasti itselle se intohimo jota halus tehdä niin paljon kun mahdollista, eikä liekissä näy hiipumisen merkkejä. Lajin parista on saanut tosi paljon hyviä ystäviä ja kavereita, joilla palaa se sama liekki. Juttuja tehdään ja spekutetaan porukalla sekä tietty pusketaan toisia, josta tulee tosi hyvä fiilis. Ylipäätään harrastajilla on keskenään mun mielestä tosi hyvä pössis täällä: Vaikka määrä on kasvanut mukavasti viimeisten vuosien aikana ja piirit kasvaneet, on silti se lämmin yhteenkuuluvuuden tunne edelleen läsnä.
Nyt kun taaksepäin katsoo, niin laji on kyllä antanut tosi paljon ja omista harrastuksista se on se rakkain, joka pyörii mielessä ja keskusteluissa enemmän tai vähemmän ympäri vuoden!

Mikäs lempispotti täällä Suomessa, entä missä treenaat talvisin?

Ehdottomasti Ukkohalla. Siellä tulee kesäisin vietettyä käytännössä kaikki vapaa-aika. Kaapeli ja hyvien tyyppien lisäksi siellä on tosi kaunis luonto ja paljon muutakin tekemistä ulkoilmaihmiselle. Talvella siellä tulee käytyä myös laskemassa ja onhan siellä nyt rikollisen hauskaa!
Työthän ne haittaa aina harrastuksia, mutta ainakin kerran vuodessa pitää päästä ulkomaille wakereissulle Suomen kauden ulkopuolella. Lähiaikoina lempipaikkoja on olleet CWC ja Hip-Notics.

Millä laudalla ajat ja miksi?

Solo 150cm ja Shredtown Bootsit. Solo on vähän niinkuin radio Nova, paras sekoitus: Siinä on kanttipitoa, ketteryyttä, ja sopivasti flexiä. Sopii ihan kaikkeen. Bägistä löytyy myös Windsor 149cm, joka on tosi jämpti kaapelilauta, ja soveltuu tosi hyvin etenkin hyndiin!
Shredtown bootsit on ollut ajossa jo tosi pitkään. Irrotettava sisäkenkä on mukava Suomen kylmillä keleillä. Korkea varsi antaa sopivasti tukea mutta muuten mono on sopivan rento.

Muita harrastuksia waken lisäksi?

Lumilautailu, moottorikelkkailu, skeittaus, maastopyöräily, kalastus, metsästys, kuntosali ja koiran kanssa lenkkeily. Vähän myös musahommia, vaikka harmillisen vähälle jäänytkin. Menee vähän kausissa että mikä milloinkin parhaiten maistuu!

Onko jokin wake setti jäänyt muistoihin noin niin kuin ylitse muiden?

Haha joo! Oltiin rakennettu Takalan Jonin kanssa wakevinssi ja roudattiin se koeajon jälkeen Lapualle yhdelle patospotille, jota oltiin mietitty jo jonkun aikaa. Mukana oli kuvaajia joka lähtöön ja kovat odotukset shottien suhteen, heh. Noh, tarkastettiin alastulo, mietittiin linja, kannettiin vinssi paikalleen, aseteltiin kamerat ja kuvaajat, ja sitten meikäläinen ensimmäisenä ukkona torniin. Ekassa vedossa just ennen droppia vinssistä katkesi ketju ja ne sessarit oli sitten siinä.
Parempia muistoja onkin sitten huomattavasti enemmän: Monet hyvät iltasessarit Ukkohallassa, Wake the Valley -tapahtumat Wake Valleyssä, Ikaalisten Flow Funilla vietetyt ajat harrastuksen alkutaipaleella ynnä muita!

Annetaan äijälle myös loppuun vapaa sana.

Pahin kyssäri! Pidetään meininki hyvänä!
Back to Army!